Allt du behöver veta om kärlekssmycken

 

Smycken har under alla året givits bort som kärleksgåvor för att bedyra sin älskade sin kärlek. För de kungliga har de oftast haft ett dolt budskap bakom gåvan. I det norska kungahuset bär Mette-Marit en speciell ring med tre stenar som symboliserar hennes två barn och man.

I det svenska kungahuset har samma typ av hemliga budskap signalerats i form av smycken. Vi har kunnat se Prins Daniel med knappar som har sonen Oscars namn ingraverat. Våra egna kungabarn har gått samma väg. Prinsessan Madeleine brukar bära ett armband med dotter Leonores namn och en amulett med bokstaven N som står för Nicolas. På en annan bricka rund handleden återfinns Chris namn. Kronprinsessan Victoria har även hon hakat på den hemliga kärlekstrenden med smycken. Hon bär också ett armband med ett hjärta som har bokstaven O ingraverat, O för Oscar. Det är inte första armbandet hon har, utan hon har ett sedan tidigare med Estelles namn på.

Trenden med hemliga kärlekssmycken började Victoria med ett armband med initialer V och D som stod för Victoria och Daniel, för att sedan hennes syskon skulle följa efter i samma fotspår.

 

Vad kommer trenden ifrån?

Kärlekssmycken är som vi sa tidigare en gammal tradition. Ett kärlekssmycke är Bride Waiting Patiently while Her Assistant Adjusts Wedding Dressviktigare än ett vanligt smycke. Det hela började runt helgonet Sankt Valentin och kallas idag för Valentindagen, eller som de flesta känner till som Alla hjärtans dag den 14 februari. På medeltiden var det en fest för älskande par och ungdomar och det anordnades flera typer av parlekar som hämtade sin inspiration från fåglar som i mitten av februari brukar söka sig en partner. Det var inte lika naturligt att hitta sig en partner på den tiden, så det var populärt när parlekarna anordnades. Däremot blandade sig aldrig adeln med de mindre belägrade människorna i de här lekarna. Här i Sverige tog det fart på 90-talet med att man köpte rosor till sin älskade. Sedan har det utökats med smycken och choklad bland annat. Kanske det kan vara skoj om du anordnar en fest för dina singelkompisar. Tänk på det nästa gång du firar alla hjärtans dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

TheVision