Gör om gamla smycken

Det har aldrig varit enklare att lämna in sina gamla guldsmycken för att få dem värderade eller sålda. Det finns alternativ för den som har svårt att slita sig från eventuellt arvegods eller smycken som ligger och samlar damm i en gammal låda.

Ett av alternativen är att lämna in guld- och silversmycken för nedsmältning och omdesign. Oavsett om du vill göra en egen design i form av en skiss eller ritning, eller om du vill lämna det till smyckesdeisgnern, kommer du att komma hem med ett helt nytt smycke i slutänden. Ett smycke som du förhoppningsvis kommer att använda i fortsättningen och vem vet, en vacker dag kanske det går i arv.

Så här enkelt är det att sälja guld

Det är som sagt väldigt enkelt att sälja guld, vilket inte ens behöver ske över disk utan går att göra brevledes. Du skickar helt enkelt in det guld du vill ha värderat och baserat på bland annat kontrollstämplar och vikt har du ett prisförslag i inkorgen eller i mobilen inom bara några minuter. Du väljer själv om du vill godta priset (som är att betrakta som ett bud) och går vidare därifrån.

Skulle du besluta dig för att sälja får du dina pengar insatta på kontot inom ett par dagar, och om du inte vill sälja skickas guldet hem till dig igen. Du kan läsa mer om hur det går till att sälja guld genom att klicka på angiven länk.

Gör ett nytt smycke

För den som hellre vill skapa ett nytt smycke är proceduren kanske något mer komplicerad, åtminstone när det gäller designen av det nya smycket. Kanske har du en klar och tydlig bild av vad du vill ha, men det kan vara svårt att bestämma vilken typ av smycke det ska bli och hur det ska se ut. Därför kan det vara en bra idé att ta hjälp av en professionell silver- eller guldsmed alternativt be en smyckesdesigner skissa på ett par förslag utifrån dina egna beskrivningar och önskemål.

När du väl har bestämt dig för vilken typ av smycke du vill ha, exempelvis halssmycke, armband, ring eller liknande, samt hur designen ska se ut är det dags att lämna in guldet för smältning och bearbetning. Den proceduren kan se lite olika ut, men man har bland annat upptäckt ett nytt sätt att smälta guld som innebär att guldet smälts i rumstemperatur, men det krävs förstås avancerad utrustning och någon som kan hantverket.

En erfaren guldsmed kan omarbeta exempelvis ett par örhängen till ett fint hängsmycke eller en diamantring till en eller ett par berlocker som sedan hängs på en passande arm- eller halslänk. Även förlovnings- och vigselringar som av någon anledning inte längre används går att göra om till ett fint och användbart smycke.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

TheVision