Piercingsmycken

Att skaffa en piercing är något som är ganska vanligt idag jämfört med tio år sedan. Man kan pierca sig på många ställen på kroppen. Den som piercar sig måste vara 18 år eller ta med sig en målsman som bifogar ett intyg där det står att man låter den omyndiga personen genomgå en piercing. När du sedan har piercat sig finns det en uppsjö av olika smycken du kan välja på, beroende på var du har piercat dig. Tänk på att helst inte använda smycken gjorda av nickel då många är allergiska mot detta.

Smycken på slöjdmässa

hantverkare bjöd på stor variation på slöjdmässa i Ljungstorp. Det har nu varit ett tjugotal mässor i samhället och med stor framgång. På mässan brukar cirka 25 utställare finnas med sina produkter som de har tillverkat på hemmaplan. Margareta Holm från bygdegårdsföreningen tycker att alla vinner på konceptet eftersom utställarna betalar ett bordspris och föreningen står för marknadsföringen och ger utrymme för hantverkarna att visa sina alster. Marie Martinsson, som är en av hantverkarna på mässan, säljer smycken som hon har tillverkat själv. Hon skapar armband och halsband av till exempel skedar och gafflar. Hon säger att ett smycke kan ta cirka en halvtimma till flera timmar att tillverka.

Piercing, kroppsmodifikation och smycken

Människan har använt smycken sedan forntiden. Smycken kan också användas som kroppsmodifikation som till exempel i vissa delar av Burma där flickor bär guldringar runt sin nacke från femårsåldern och uppåt. I många kulturer är det vanligt att låta töja ut huden med hjälp av till exempel plattor som kroppsmodifikation. Piercingar är också kroppsmodifikation men en mindre uppseendeväckande sådan jämfört med andra metoder. Sedan urminnes tider har människor piercat sig. Idag finns många olika ställen du kan pierca dig som i öron, näsa, läpp, ögonbryn, tunga, navel och genitalier. Det som är viktigt är att det utförs med sterila instrument och att du tar hand om piercingen och smycket på rätt sätt efteråt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

TheVision